練吧6加1黑龍江教育出版社九年級(jí)英語仁愛版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)練吧6加1黑龍江教育出版社九年級(jí)英語仁愛版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
閱讀表達(dá)。Xu Zhenchao is a great worker from Qingdao, Shandong. He works with big machines. Even though he only finished middle school, he keeps learning every day and knows a lot about how to use and fix these big machines now. Xu loves his job and tries to do it better every day. He believes that even if you can't be a scientist, you can still be a great worker and make a difference. He once said, "We can't all be skilled workers, and that's also good for the world." In 2003, Xu and his team broke the world record for loading and unloading goods. They did it so fast that they surprised everyone. Xu also cares about the environment. In 2006, he helped change the big machines to use electricity instead of oil. This helped to save a lot of money and reduce noise and pollution. Xu is a great teacher too. He has taught many workers how to do their jobs better and faster. He always tells them to be careful and never says "no problem" because there is always something to improve. Xu has won many prizes for his hard work. He is a role model for many people and shows that anyone can achieve (成就) great things if they work hard and never give up. 1. Where is Xu Zhenchao from? ______ 2. What educational background does Xu Zhenchao have? ______ 3. What world record did Xu and his team break in 2003? ______ 4. How did Xu help other workers? ______ 5. What can we learn from Xu Zhenchao's story in terms of career development? ______
答案:1. Qingdao, Shandong. 解析:由第一段第一句"Xu Zhenchao is a great worker from Qingdao, Shandong."可知。2. He only finished middle school. 解析:由第一段第二句"Even though he only finished middle school..."可知。3. The world record for loading and unloading goods. 解析:由第三段第一句"In 2003, Xu and his team broke the world record for loading and unloading goods."可知。4. He has taught many workers how to do their jobs better and faster. 解析:由第四段第二句"He has taught many workers how to do their jobs better and faster."可知。5. Anyone can achieve great things if they work hard and never give up. 解析:由最后一段最后一句"He...shows that anyone can achieve great things if they work hard and never give up."可知。
句子還原。Our hometown and society have changed greatly over the years. These changes have brought both convenience and new chances to our lives. How Has Transportation Improved? In the past, the roads in our hometown were narrow and not flat. ______ But now, wide and smooth roads have been built. There are more and more cars, buses and even subways. How convenient it is for us to travel! What Changes Have Happened in Education? ______ Now, there are modern buildings, advanced teaching equipment and different kinds of courses. How great the improvement is! How Has Communication Developed? Before, people mainly communicated by letter or landline phone. ______ We can chat, have video calls and share information more easily. How amazing the progress is! What Progress Has Been Made in Medical Care? In the old days, medical treatments were limited. Now, there are large hospitals with advanced equipment and professional doctors. ______ How important it is for our health! How Have Living Conditions Become Better? Previously, people lived in small and simple houses. ______ The environment is also getting better and better. How pleasant the living conditions have become! The changes in our hometown and society are great. They have made us live a better life. A. People can get better medical treatment. B. But nowadays, we have mobile phones and the Internet. C. Now, there are tall buildings and comfortable apartments. D. Years ago, schools were simple with few teaching resources. E. People mainly depended on bicycles or walked to get around.
答案:1. E 解析:前文講過去交通狀況,E選項(xiàng)"人們主要靠自行車或步行出行"承接上文,符合邏輯。2. D 解析:小標(biāo)題是教育變化,D選項(xiàng)"幾年前,學(xué)校很簡陋,教學(xué)資源少"與后文"現(xiàn)在有現(xiàn)代化建筑等"對(duì)比,符合語境。3. B 解析:前文講過去通訊方式,B選項(xiàng)"但現(xiàn)在我們有手機(jī)和互聯(lián)網(wǎng)"引出現(xiàn)在的通訊方式,符合對(duì)比結(jié)構(gòu)。4. A 解析:前文講現(xiàn)在醫(yī)療有先進(jìn)設(shè)備和醫(yī)生,A選項(xiàng)"人們能得到更好的醫(yī)療 treatment"承接上文,說明醫(yī)療進(jìn)步的結(jié)果。5. C 解析:小標(biāo)題是居住條件,前文講過去住小房子,C選項(xiàng)"現(xiàn)在有高樓和舒適公寓"對(duì)比現(xiàn)在的居住條件,符合語境。