8.People sometimes use the word"green"to describe something that is not yet ripe(成熟的) or finished.For example,a"greenhorn"is someone who has no experience,who is new to a situation.In the 15th century,a"greenhorn"was a young cow or ox whose horns had not yet developed.About a century later,a"greenhorn"was a soldier who had not yet had any experience in battle.By the 18th century,a"greenhorn"had the meaning it has today-a person who is new in a job.
Someone who has the ability to grow plants well is said to have a"green thumb".The expression comes from the early 1900s.A person with a green thumb seems to have a magic touch that makes plants grow quickly and well.You might say that the woman next door"has a green thumb"if her garden continues to grow long after your plants have died.
任務2:閱讀短文(B),根據英文釋義及首字母提示拼寫單詞.
71.describe say what (sb./sth.) is like,give a picture of in words
72.experience something that you do or that happens to you,
任務3:閱讀短文(B),完成同義句轉換,每空一詞.
A person with a green thumb seems to have a magic touch that makes plants grow quickly and well.
73.It74.seems that a person with a green thumb has a magic touch that makes plant grow quickly and well.
任務4:根據短文(B)內容簡答問題.
75.When did the"greenhorn"have the meaning it has today?By the 18th century.
分析 本文介紹的是green"這個單詞的意思.不同的時代有著不同的意思.
解答 71.describe 考查單詞的理解.describe,動詞,描述,敘述,故答案為:describe.
72.experience 考查單詞的理解.experience,動詞,經歷,經驗,故答案為:experience.
73.It 考查句子的理解.根據原句句意:一個有著綠拇指的人似乎有一個神奇的接觸,能使植物生長迅速和良好.seem to do sth.似乎…,和It seems that意思是一樣的,故答案為:It.
74.seems 考查句子的理解.根據原句句意:一個有著綠拇指的人似乎有一個神奇的接觸,能使植物生長迅速和良好.seem to do sth.似乎…,和It seems that意思是一樣的,故答案為:seems.
75.By the 18th century.考查單詞的理解.根據By the 18th century,a"greenhorn"had the meaning it has today-a person who is new in a job.可知在第十八世紀,greenhorn的意思和現在是一樣的,故答案為:By the 18th century.
點評 這是一篇任務先閱讀,做題的時候要看清要求,要在理解好文意的基礎上,與題目有機的結合,從文章中找到相關細節性的句子與選項細細比對,進行選擇或推理判斷,找出符合文章內容的正確答案.